gallery/dsc01287

Verslag Boekpresentatie 13 December

Woensdagmiddag 13 december, 'De Inloop' bij de 'De Driesprong' loopt het voorzichtig vol.

Druk geroezemoes.

Afgesloten in een kantoor zit een persoon te oefenen op het lezen van gedichten.

Wat staat hier werkelijk te gebeuren, de klok loopt naar drie uur. De persoon loopt nu ook naar 'De Inloop'. Zenuwachtig is hij niet echt. In de zaal ziet hij bekenden. Zelfs zijn vrouw, jongste zoontje, ouders en een man die hij al heel lang niet meer heeft gezien. Al die mensen komen voor hem.

Het is nu duidelijk. Zo ik zeg het maar, Ik heet mij zelf en u welkom op mijn eerste echte boekpresentatie.

 

Vrij gek idee als dingen in het teken staan van jezelf, of er iets niet klopt.

Eerst begint Marianne met een welkomstwoord. Haar woorden dwarrelen over mij heen.

Daarna een betoog van Marga. Die het geheel een gouden rand geeft, en mijn ziel open legt om door de dure woorden heen te prikken.

Dan is het mijn beurt. Eerst mijn ouders naar voren halen. Zij waren immers de eersten in mijn schrijfproces maar zeker niet de laatste. Ik dank hun voor de steun en de trots, en geef hen het eerste exemplaar van de gedichtenbundel 'Brekend Licht', nu komt het moeilijkste van de middag.

Ik moet gaan voordragen uit eigen werk.

Ik begon te lezen, rust kwam als een zachte deken over mij heen, geen enkele zenuwtrek kon je nog vinden. Zelfs toen het publiek begon te klappen terwijl ik nog niet klaar was, wist ik de boel te sussen en rustig door te gaan. Waarschijnlijk stond ik naast mij zelf, want dat kon ik toch niet zijn.

Alles was gedaan, ik ontving een warm applaus. En ja wat er gebeurde daar had ik niet van kunnen dromen, mensen wouden de bundel, maar wel met mijn handtekening, men! dat had ik nog nooit gedaan. Toch lukte mij dit ook. Al met al een hele ervaring rijker, nu op naar de volgende boekpresentatie.